Jogi támogatás

Ennek a szolgáltatásnak a komplex igénybevételi lehetőségét ügyvédi irodákkal való együttműködésünk biztosítja. Adójogi problémák megoldásában természetesen közvetlenül tudunk állást foglalni, de egyéb jogi problémák megoldásában a megfelelő ügyvédi iroda vesz részt. A jogi segítségnyújtás a részünkről csak az adózási, számviteli és pénzügyi jellegű problémák megoldására korlátozódik. A szolgáltatás csomagot azért érdemes komplexen igénybe venni, mert lehetnek olyan vonatkozásai bármilyen jogi ügyletnek, amely adózási vagy számviteli problémák kezelését igényli, és ez a terület speciális ismereteket igényel. Már a cégalapításnál felmerülnek olyan kérdések, amelyeket az ügyvéd nem biztosan tud megválaszolni, például az általános forgalmi adó kötelezettséggel kapcsolatos nyilatkozat.

Bizonyos szerződéseket is érdemes aláírás előtt adózási és számviteli szempontból átvizsgáltatni, mert lehetnek olyan feltételek bennük, amelyek polgári jogi szempontból le vannak kezelve, de adójogi szempontból később okozatnak problémákat.

Amikor egy vállalkozás befejezi a tevékenységét, végelszámolásra, vagy felszámolásra kerül sor. Végelszámolások esetén segítséget nyújtunk a vállalkozás felkészítésében, és a folyamat teljes levezetésében, többek közt az adóhatósági ellenőrzések alatt is képviseljük a céget. A vállalkozás felkészítése a végelszámolásra azért nagyon fontos, mert a végelszámolási folyamat akkor tartható kézben, ha a vállalkozás a tartozásait ki tudja fizetni. Amennyiben a folyamat megindítását követően kiderül, hogy a tartozások megfizetésére még sincs meg a fedezet, a folyamat felszámolásba fog átfordulni, és az események kikerülnek a cégtulajdonosok kezei közül. A végelszámolási folyamat indítását megelőző elkészítő munkánk feltárhat olyan problémákat, amelyeket akkor még orvosolni lehet, később viszont már nem.

Előfordulnak olyan események egy vállalkozás életében, amikor valamilyen változást kell levezetni, például egy ügyvezető váltást, vagy cég értékesítést. Ilyen esetekben nagyon fontos, hogy a korábbi időszakok átvilágításra kerüljenek, derüljenek ki az esetleges problémák és hiányosságok, hogy az új ügyvezető vagy tulajdonos úgy vegye át a vállalkozást, hogy annak helyzetéről pontos képe van. Csak így lehet elkülöníteni azt, hogy valamely problémáért ki a felelős. Ha egy régi probléma esetleg csak évekkel később derül ki, már kevés esély van arra, hogy a felelősséget a korábbi vezetésre telepíthessük. Az átvilágítás eredménye továbbá cégértékesítés esetén a vételárat is befolyásolhatja, amelynek korrekt megállapítása mind az eladó, mind a vevő félnek érdeke.