Online oktatás

Adózási és számviteli alapismeretek

… napi 5 perc könnyed olvasás …

Rövid gyakorlati leckéinkből számos, a napi cégvezetői, vállalkozói munkához elengedhetetlen alapismeretekkel ismerkedhet meg. Az e-learning anyag segítségével képes lesz átlátni cége, vállalkozása legfontosabb, és a mindennapokat érintő adózási és számviteli ügyleteit.

Kiknek ajánljuk:

Cégvezetőknek

  • akik szeretik a döntéseiket  saját kezükben tartani
  • akik tisztán akarnak látni cégük adózásával és könyvelésével kapcsolatban
  • akik növelni szeretnék cégük eredményességét az elérhető információk segítségével
  • akik rövid, de gyakorlatias szemléletű témafeldolgozást szeretnének olvasni a reggeli kávé mellett

Kezdő vállalkozóknak

  • akik tudni szeretnék, mire kell figyelni az adózással és könyveléssel kapcsolatban
  • akik a vállalkozás növekedését az információk használatával akarják segíteni
  • akik ki akarják alakítani a vállalkozás optimális információ áramlását

Érdeklődőknek

  • akik szeretnék megismerni a számvitel és az adózás összefüggéseit de nem akarnak elmerülni a részletekben
learn_gomb1

Milyen témaköröket érint?

Főkönyvi alapismeretek (mi is az a főkönyv) – Mit mér a vállalkozások mérlege? (alapismeretek a mérlegről) – Nézzük mit sikerült elérnünk! (alapismeretek az eredménykimutatásról) – Mitől lesz egy eszköz „befektetett” vagy „forgó”? És miért számít ez? – Hányféle értéke van egy eszköznek? – Követelünk, de mit, kitől és hogyan? (mit jelentenek a követelések) – Pénz a cégnél, pénz a bankban (jó-e ha egy cégnek sok pénze van?) – Mutasd a tőkéd, megmondom ki vagy (a cég tőkeszerkezete) – Tartozunk, de vajon baj ez? (a cég kötelezettségei) – Elhatárolások (mit és mitől kell elhatárolni) – Mitől nettó az árbevétel, és hazavihetjük-e? – Na lássuk, mennyit költöttünk! (milyen költségeket mutatunk ki, és melyik jár pénzmozgással) – Saját teljesítmények (miért vannak külön sorokon) – Valódi-e a pénzügyi műveletek eredménye? (vannak tételek, amelyek nem mozgatják a pénzállományt) – Tartalékoltunk, de mire és miért? (mi is a céltartalék, és mi a szerepe) – Itt van, amire vártunk: osztalék!!! – Honnan jött és hová tűnt a pénz? (hogyan nézzük a cash flow kimutatást) – Hogyan nézzünk egy mérleget 1. (vezetői kérdések, és hol van rájuk a válasz) – Hogyan nézzünk egy mérleget 2. (vezetői kérdések, és hol van rájuk a válasz) – Hogyan nézzünk egy eredménykimutatást – Számok a jövő tükrében (fontos-e hogy megtervezzük a cég jövőjét, a tervezés szerepe a cégvezetésben, és a tervezés folyamata) – A tevékenység kontrollja (ellenőrizzük a cégünk tevékenységét, de hogyan) – Beszéljünk a könyvelőnkkel!

 

Mennyibe kerül a teljes leckesorozat?

A 23 lecke megtekintését leckénként 260 Ft+Áfa, vagyis egy jó kávé ára (összesen nettó 5.990 Ft. +  ÁFA, azaz bruttó 7.605.- Ft.) ellenében kínáljuk Önnek.

Bruttó 7.605.- Ft.

 learn_gomb2

Ha még mindig nem győződött meg az e-learning leckesorozat előnyeiről, tekintse meg a szerző, Lauf László adószakértő bemutató videóját.

Vagy olvassa el a díjmentes bemutató leckét

learn_gomb3